Strö över ost och baka i ugnen på 175°C i 30 minuter. 1 msk smör el margarin. 1 gul lök. 1 broccoli. 1 röd paprika. 1 påse. 1 ½ dl vatten. 1 dl mjölk. 1 dl riven ost
Hade 10 frp kvar från förra året och dessutom köpt några fler frp då våra fotbollskillar har sålt saffran för att tjäna ihop pengar till nästa års cuper. 0,5-1 g saffran. 1,5 dl mjölk. 150 g mjukt smör. 1,5 msk vaniljsocker. 1. Häll smeten i 10-15 muffinsformar (beroende på storlek) och grädda dem mitt i ugnen i 180 grader (jag använder varmluftsugn) i ca 15-20 minuter. 0,5-1 g saffran. 1,5 dl mjölk. 150 g mjukt smör. 1,5 msk vaniljsocker
Julgodisbuffé 2010. 100 g kokosfett. 1. 1 tsk apelsinskal. 1 tsk krossade kaffebönor. 1 msk kokosflingor. 100 g minimarshmallows. 1. 1,5 - 2 dl cornflakes, ta lite åt taget. 1. Ta fram dem ca 10 minuter innan de ska ätas. 1 dl socker. 125 g kokosfett. ca 1/3 pkt mariekex. 1. Klä en form, ca 10*16 cm, med bakplåtspapper. 125 g rumstempererat smör. 175 g smör. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 150 g mörk choklad. 100 g nutella. 1. 1,5 dl sötmandel. 150 g mörk choklad. 1. Klä insidan av en form, ca 15*20 cm, med bakplåtspapper. 100 g kokosfett. 1 tsk apelsinskal. 1 tsk krossade kaffebönor. 1 msk kokosflingor. 100 g minimarshmallows
ca 16 bitar. ½ g saffran (1 påse) + 1 tsk strösocker. 1 nypa salt. 1 ägg. 150 g mandelmassa. ½–1 tsk stötta kardemummakärnor. 1 ägg. 1. Dela degen i ca 16 delar med en degskrapa eller en vass kniv. ca 16 bitar. 1 nypa salt. 150 g mandelmassa. ½–1 tsk stötta kardemummakärnor
1 påse natchoschips300 g nötfärs1 st vitlöksklyfta1 påse tacokrydda1 st purjolök225 g tacosås mild eller medium400 g krossade tomater2 dl creme fraiche2 dl riven ost. 1. Rör creme fraiche så att den tunnar sig, tillsätt eventuellt 1 msk vatten. Kram 1 påse natchos. 1 st vitlöksklyfta. 1 påse tacokrydda. 1 st purjolök
Frysta tårtor är perfekt att göra och servera, du kan förbereda dem i god tid och ta fram dem 15-30 minuter innan servering. 1 dl hasselnötter. 1 burk hasselnötskräm (ca 350 g). 1 dl kakao. 100 g mjölkchoklad. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop hasselnötskräm, 1 ägg, kakao och de hackade hasselnötterna. 10. 1. 1 dl hasselnötter. 1 burk hasselnötskräm. 1 dl kakao. 100 g mjölkchoklad. 10
1 tsk chilipeppar. 1. 1 tsk chilipeppar. Ofta när man har främmande eller ska ha lite mys så åker en massa onödiga tilltugg fram på bordet, därför ville jag testa något nytt och framför allt nyttigt =)
1,5 dl grädde. 1 vaniljstång. 100 g pistagenötter, hackade. 1. Klä en plåt eller liten fyrkantig skål med aluminiumfolie och häll chokladen i ett jämt lager, ca 1,5-2 cm tjockt. 1 burk Skippys jordnötssmör. 1 dl socker. 1 dl kokos. 1 tsk vaniljsocker. 1. 1 tsk pepparmintsarom. 1. Olja en avlång bakform, ca 10*30 cm. Smeten är klar när temperaturen är 125 grader eller smeten kan formas till en kula. 15 droppar pepparmintsolja. 1. Smält socker, vatten och glykos i en tjockbottnad kastrull, använd termometer så går det snabbare att komma upp i rätt temperatur som är 120 grader. 1 dl vispgrädde. 1 dl kesella/kvarg. rivet skal av 1/2 apelsin. 1 tsk flingsalt. 1. Häll chokladen i en aluminium form, ca 15*20 cm. 1,5 dl vispgrädde. 1,2 msk torkat finhackat äpple. 1. Här hittar du Julgodis del 1, samt tidigare års julgodisrecept. 1,5 dl grädde. 1 vaniljstång 250 g mörk choklad 80 %, hackad. 100 g pistagenötter, hackade. 1 burk Skippys jordnötssmör. 1 dl socker. 1 dl kokos. 1 tsk vaniljsocker. 1 tsk pepparmintsarom. 15 droppar pepparmintsolja. rivet skal av 1/2 apelsin. 1 tsk flingsalt
En favorit är nachos eller denna goda tacolasagnen. 1 pkt färska lasagneplattor. 1 påse tacokrydda. 1 stor burk salsa (+ en till som tillbehör). 1 ägg. 1 brk ricotta ost. 1. Sätt på ugnen på 175 grader. Sprid ut 1/3 av köttfärsen på plattorna. Rör ihop ägg och ricottaost och bred ut 1/3 av röran på köttfärsen. Sen 1/3 av salsan ovanpå det. 1 pkt färska lasagneplattor. 1 påse tacokrydda. 1 stor burk salsa. 1 ägg. 1 brk ricotta ost
1liten. 1dl. 1nypa. Tillsätt krossade tomater och tacokrydda (egengjord eller färdigköpt) och låt puttra cirka 10 minuter. Låt lasagnen vila i 15-20 minuter innan den serveras tillsammans med en fräsch grönsallad och bröd
1,5 dl vispgrädde. 1. (om det är hög kakaohalt kan smeten vilja skära sig, rör då i 1-2 msk creme fraiche). Låt smeten svalna i kylskåp i ca 1 timme, rulla sedan till bollar som du rullar i kakao. 1 tsk vaniljpulver. 100 g flagad mandel. 1. Jag använder laktosfria och ekologiska produkter när jag bakar, så blir både min mage och naturen lite gladare =) 1,5 dl vispgrädde. 1 tsk vaniljpulver. 100 g flagad mandel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.