Örtstekt lammsadel med portvinssås och getostduchesse
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 lammsadel à ca 1,3 kg (inklusive ben)
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar, efter smak
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 1 citron, riven zest
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 msk finhackad timjan och/eller rosmarin
  • matolja till stekning
  • 2,5 dl rött vin
  • 1 dl rött portvin (kan ersättas med halvtorr/torr sherry, madeira eller marsala)
  • 2 dl lamm- eller kalvbuljong, gärna gjord på riktig fond
  • 1 lagerblad
  • 1 rosmarinkvist
  • 5 kvistar timjan
  • 1 schalottenlök, grovhackad
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 tsk maizena utrörd i lite kallt vatten – om du använder flaskfond eller buljongtärning)
  • 75 g smör
  • salt och svartpeppar efter smak
  • 12 medelstora mjöliga potatisar
  • 100 g smör
  • 4 äggulor
  • 125 g chèvreost
  • 0,5 krm malen koriander
  • salt och vitpeppar efter smak
  • 1 liten zucchini
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 lammsadel à ca 1,3 kg (inklusive ben) 0,5 tsk salt svartpeppar, efter smak 0,5 dl persilja, finhackad 1 citron, riven zest 1 klyfta vitlök, finhackad 2 msk finhackad timjan och/eller rosmarin matolja till stekning
  • Portvinssås2,5 dl rött vin 1 dl rött portvin (kan ersättas med halvtorr/torr sherry, madeira eller marsala) 2 dl lamm- eller kalvbuljong, gärna gjord på riktig fond 1 lagerblad 1 rosmarinkvist 5 kvistar timjan 1 schalottenlök, grovhackad 5 svartpepparkorn 1 tsk maizena utrörd i lite kallt vatten – om du använder flaskfond eller buljongtärning) 75 g smör salt och svartpeppar efter smak
  • Getostduchesse12 medelstora mjöliga potatisar 100 g smör 4 äggulor 125 g chèvreost 0,5 krm malen koriander salt och vitpeppar efter smak
  • Stekt zucchini1 liten zucchini 1 klyfta vitlök 1 msk olivolja 1 msk smör 2 tsk citronsaft 2 msk persilja, hackad salt och svartpeppar efter smak

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.