En sallad som räcker en hel vecka, man gör salladen under helgen och vips har man grönsaker till veckans alla måltider, salladen håller minst en vecka i kylen
Jag måste bara tipsa om den här helt otroligt saftiga och goda kycklingen, som vi åt häromdagen. Kyckling har en benägenhet att bli lite torr på grillen, men inte det här receptet
Det här är en chili långt ifrån tex mex-varianterna, en chili nära sitt mexikanska ursprung, en chili full av smaker där det aromatiska är viktigare än hettan
Rödbetor och ost är som bekant en lyckad smakkombination. Jag gillar med både chevré och fetaost och sältan i osten går så fint ihop med de söta rödbetorna
Recept på vegetariska biffar får man aldrig för många. Idag gjorde jag morotsbiffar med halloumi och serverade dem med en blandad sallad, senapskräm och picklad fänkål
Snabbmat på sitt allra, allra bästa, och bland det godaste jag vet. Allt som går åt är en stadig bit Salma-lax, skivad vårlök och lätt rostade sesamfrön (tar bara någon minut i en torr panna på medels värme)
Under tiden du pular med kött och potatis, (jag ber om ursäkt till mina eventuella norska läsare för ordvalet) stek på kantareller och finhackad rödlök i smör och slå över någon kapsyl med ättika när de börjar bli klara
Idag bjuder jag på julig mat med apelsintema. Honungsglaserade revben är ett måste på vårt julbord och när jag experimenterade härom veckan med en annan glaze på revbenen suckades det tungt här hemma