Lamm

Lamm

  • 4 Recept
Örtstekt lammsadel med portvinssås och getostduchesse

Örtstekt lammsadel med portvinssås och getostduchesse

1 lammsadel à ca 1,3 kg (inklusive ben). 2 dl lamm- eller kalvbuljong, gärna gjord på riktig fond. 1 lammsadel à ca 1,3 kg (inklusive ben) 0,5 tsk salt svartpeppar, efter smak 0,5 dl persilja, finhackad 1 citron, riven zest 1 klyfta vitlök, finhackad 2 msk finhackad timjan och/eller rosmarin matolja till stekning. Portvinssås2,5 dl rött vin 1 dl rött portvin (kan ersättas med halvtorr/torr sherry, madeira eller marsala) 2 dl lamm- eller kalvbuljong, gärna gjord på riktig fond 1 lagerblad 1 rosmarinkvist 5 kvistar timjan 1 schalottenlök, grovhackad 5 svartpepparkorn 1 tsk maizena utrörd i lite kallt vatten – om du använder flaskfond eller buljongtärning) 75 g smör salt och svartpeppar efter smak
Lammfärsbiffar

Lammfärsbiffar

Kryddor som passar i lammfärsbiffar är. Servera lammfärsbiffarna förslagsvis med klyftpotatis, tzatziki samt stekta paprikabitar och zucchiniskivor