Skala jordärtskockorna och låt koka mjuka i lättsaltat vatten. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Jag tror det mest beror på att jag var på Malmö Saluhall igår, och där köpte med mig två fantastiskt fina djupa tallrikar, som jag såklart direkt ville inviga
Men det fick bli en klassisk stuvning smaksatt med dijonsenap som serverade till kallrökt lax. En "vårig" lunch med små, nyskördade - och väldigt närproducerade - jordärtskockor
citronklyfta och dillvippa Servera med. Ingredienser 2 bitar lax à 150 g skal och saft av ½ citron salt och peppar 1 msk klippt gräslök 200 g broccoli 1 skalad och urkärnad avokado 2 msk lätt crème fraiche 2 msk finhackad dill Garnera med
Skär jordärtskockorna i grova bitar och lägg i en kastrull. Fördela jordärtskockspurén i djupa skålar, lägg en bit halstrad lax ovanpå och toppa med tunna strimlor av grönt äpple och en dillvippa
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.