Frukost

Frukost

Risgrynsgröt med äppelkompott

Risgrynsgröt med äppelkompott

Börja med äppelkompotten. Riv äpplena, kärna ur och hacka dadlarna. Koka upp äpplen, dadlar, vatten, kanel och kardemumma i en kastrull på svag värme
Enkel rabarberkompott

Enkel rabarberkompott

4 st stjälkar rabarber à ca 50-60 g st. 12 tsk socker. 10. 5 dl vatten (addera ev lite mer). 5 krm kardemummaSkär rabarbern i bitar, och ansa ev om rabarbern är lite “träig”
Frukost

Frukost

Ibland är jag så himla sugen på denna smörgås till frukost.  Jag blandar majonäs och creme fraiche och krydda med salt och peppar
Dagens frukost

Dagens frukost

Att bara mixa allt man kan få tag på i en yoghurtskål är definitivt min favoritfrukost, idag blev det en riktigt bra blandning
Frukostpäronpaj

Frukostpäronpaj

Ni som har följt mig ett tag vet att jag lite då och då gör en enkel smulpaj till frukost. Senast var det en päronpaj som jag gjorde till "frukostpaj"
Klassisk rabarberkräm

Klassisk rabarberkräm

500 g rabarber 3 dl vatten 1-1,5 dl strösocker citronskal, rivet 3-3,5 msk potatismjöl. Serveringmjölk knäckebröd
Baked oats med äpple och bär

Baked oats med äpple och bär

2 dl havregryn. 2 dl Sojadryck eller Mandelmjölk. 1 rivet äpple. 1 dl bär, tex hallon eller blåbär. 1 ägg. 1 msk Kung Markatta Lönnsirap (kan ersättas med 2 tsk honung)
Perfekt äggröra på croissant

Perfekt äggröra på croissant

croissant. 1rökt skinka. 1tomat i tunna skivor. 1smörgåskrasse. 1ägg. 1smör. 1salt och pepparKnäck äggen direkt i en stekpanna med höga kanter