1 2 msk
socker Pajdeg: Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop det mjuka smöret med gulorna. Tillsätt sedan sockret, kardemumman och mjölet, blanda det snabbt till en deg. Kavla eller knåda den inte.
1 Dela
degen i två. Mjöla fingrarna och tryck ut den ena deghalvan i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Nagga degen med gaffel. Den här degen kan man grädda direkt utan att den behöver vila. Låt den bli gyllene, cirka 10-15 minuter.
1 Fyllning:
Vispa ägg, crème fraiche, socker, vaniljsocker, citronskal och citronsaft till en jämn smet. Häll smeten i pajformen.
1 Kärna
ur och skär äpplena i cirka 1/2 cm tunna skivor. Vänd dem i sockret. Lägg äppelskivorna över krämen och strö den andra delen av pajdegen över äpplena. Grädda pajen i cirka 25 minuter mitt i ugnen tills den fått färg och fyllningen stelnat.
Nagga med en gaffel. Riv mandelmassan och blanda den med äggen och mjölken. 1Tryck ut den i en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. 1Servera gärna med vaniljsås eller lättvispad grädde
Toppa med passionsfrukt vid servering. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. Täck med fyllningen och låt stå i kyl i cirka 4 timmar
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.