Mangocheesecake med vit choklad
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 digestivekex (cirka 150 g)
  • 175 g smör
  • 11/2 dl kokosflingor
  • 1 Fyllning:
  • 1400 g cream cheese
  • 11/2 dl socker
  • 1200 g vit choklad
  • 12 dl vispgrädde
  • 1150 g mango (fryst går bra)
  • 12-3 passionsfrukterSmula eller mixa kexen fint. Tillsätt smält smör och kokos. Blanda till en smulig massa. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter.
  • 1 Rör cream cheese och socker slätt.
  • 1 Hacka chokladen fint och smält den över vattenbad eller i mikron (till cirka 50 grader, när det börjar kännas varmt på fingertoppen). Blanda ner cream cheeseblandningen i chokladen och rör till en jämn smet.
  • 1 Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten.
  • 1 Skär mangon i centimeterstora kuber och fördela dem i pajskalet. Täck med fyllningen och låt stå i kyl i cirka 4 timmar. Toppa med passionsfrukt vid servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.