Äppelkompott med kardemummacrunch och yoghurtkräm
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • vetemjöl
  • 1 havregryn
  • 1 strösocker (75 g)
  • 1 kardemumma, finstött
  • 1 smör
  • 1 äpplen, skalade och fint tärnade
  • 1 strösocker
  • 1 ekologisk citron (skal, finrivet)
  • 1 pressad citron
  • 1 hallon, björnbär eller röda vinbär
  • 1 tjock yoghurt, 10%
  • 1 vispgrädde
  • 1 äkta vaniljsocker1. Sätt ugnen på 200 grader.2. Crunch: Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma. Finfördela smöret däri. Fördela smulorna i ett jämnt lager 1-2 centimeter tjockt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter tills ”jättekakan” börjar få fin färg. Låt sedan svalna på plåten.3. Äppelkompott: Blanda äppeltärningar, socker, skal och saft från citronen. Koka upp och låt sjuda under omrörning tills de börjar mjukna, 5–10 minuter beroende på äppelsort och storlek på tärningarna. Låt svalna.4. Vispa grädden och rör ner yoghurt och vaniljsocker.5. Vid servering: Varva äppelkompott och några bär med kardemummacrunchet och krämen i glas eller coupeskålar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.