Blanda samman alla ingredienser och klicka ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
Lägg dom inte för nära varandra eftersom de flyter ut en del när de gräddas.
Grädda kakorna mitt i ugnen på 175 graders värme ca 8 minuter Vid du ha flarnen lite böjda till serveringen så hänger du dom ett och ett över en brödkavel och låter dom stelna där.
Jag hade köpt hem hallon och jordgubbar som jag hade tänkt äta med lite vaniljglass, men så bakade jag också några havreflarn som jag stoppade ner som en liten skål i varsitt cocktailglas
En sak som jag kommer ihåg att min mamma brukade göra är havreflarnoch igår när vi skulle äta lite glass kom jag på den briljanta idén att det antagligen skulle passa utmärkt med ett nybakat havreflarn till
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg. Koka strösocker med vatten i en tjockbottnad kastrull till en gyllenbrun färg
Ingredienser Portioner. Ca 1,6 l 1 1/2 kg äpplen 1 vaniljstång 1/2 tsk kardemummakärnor 2 dl vatten 2 dl strösocker 1/2 dl pressad citronjuice (1/2 dl motsvarar saften från ca 1 citron) Lägg till i inköpslistan
Sätt en bit tyg på locket och knyt fast det med ett snöre eller band och häng dit en vacker etikett så har du en kanonfin, hemmagjord julklapp att ge bort
Smörstek brödet på medelvärme tills det rostas och får fin färg. Ta ut och låt svalna något. Krydda med kanel och socker, häll upp på glas och låt svalna
Fyll glas eller små glasburkar medäppelkompott, vaniljgrädde och toppa med saltrostade nötter. Tillsätt äggulan och vispa samman på medelvärme, det får inte koka
Börja med att lägga äppelkompott på bottnet. Smakerna passar bra ihop, mjuka och lite söta äpplen tillsammans med len grädde, syrlig lemon curd och knapriga dinkelsmulor gjorda av dinkelflingor
Äppelpaj serverad i portionsform med mördeg, mandelkräm, en äppelkompott som doftar kardemumma, kanel och vanilj, havreströssel med smak av kanel, hemlagad vaniljsås och så färska blåbär och hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.