Äppelglass med havreflarn och äppelkompott
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • 2 äggulor
  • 3 msk socker
  • 1 dl äppelcider
  • 2 dl äppelmos
  • 2 dl vispgrädde, vispad
  • 1 äggvita, vispad till hårt skum
  • Äppelkompott
  • 1-2 syrliga äpplen med fast fruktkött
  • ½ dl vatten
  • 1 bit syltad ingefära, tärnad i små bitar
  • 1 msk av sirapen som ingefäran ligger i
  • Havreflarn ca 25 stycken 2 dl havregryn
  • 1½ dl socker
  • 1/4 dl sirap
  • 100 g smör
  • 2 msk grädde
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Blanda samman alla ingredienser och klicka ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
  • Lägg dom inte för nära varandra eftersom de flyter ut en del när de gräddas.
  • Grädda kakorna mitt i ugnen på 175 graders värme ca 8 minuter Vid du ha flarnen lite böjda till serveringen så hänger du dom ett och ett över en brödkavel och låter dom stelna där.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.