Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Ett härligt fiskrecept som fungerar perfekt en fredag eller lördag när man vill ha lite lugn matlagning med lite lyxigare touch, använd gärna en färsk torskrygg till receptet som höjer receptet ännu mera tillsammans med alla smaker
Lika krispigt som vädret varit är denna färggranna tallrik med ugnsbakad torskrygg, toppad med räkor och en syrlig myntamajonnäs som går så bra ihop med mango och granatäpplekärnor
Då behöver man inte oroa sig om någon i sällskapet äter vegetariskt för denpersonen kommer känna sig minst lika nöjd när den fått smaka på dessa ugnsbakadeauberginerna
Ävenmåndagen ägnades åt att laga fransk mat. Igår befann vi oss i de södra delarna av Frankrike (ja, egentligen i en hemkunskapssal på en skola i Örebro, men med lite fantasi så
Lägg fisken i en ugnsform. Häll det över fisken, strö över kräftstjärtarna och tryck ner dom lite i såsen, gör likadant med de halva cocktailtomaterna, smula över buljongtärningarna och ställ in i mitten av ugn i 200 grader i ca 45-50 minuter
För att inte reta upp för många militanta köttälskare efter mitt förra inlägg så är det bäst att visa att även jag grillar kött ibland även om det inte blir så ofta
Lägg först potatis, lök och tomat på en plåt, salta och slå lite olja på och vänd runt lite. När det står i ugnen smular man fetaosten i enliten skål, slå på yoghurten och fäll i honungen och blanda allt väl
Skala och finhacka löken. Fräs den i smör under omrörning tills den blir lite glansig. Tillsätt champagne, vatten, grönsaks-, hummer-, fiskfond och lagerblad
Jaha, då var det min tur att åka på en dunderförkylning. Dagens recept hittade hos Jennie och eftersom jag älskar både kyckling och sesamfrön blev jag bara tvungen att testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.