Ugnsbakad lax med champagnesåsLaxen serveras som en lite tillplattad tournedos, en form man uppnår genom att låta två filébitar omfamna varandra. Potatismos, sås och lax kan förberedas i god tid.

Ingredienser

  • laxfilé, skinn- och benfri, från mittbit
  • salt
  • dill
  • persilja
  • vitpeppar, nymald
  • hushållssnöre
  • schalottenlök
  • smör
  • champagne, liten flaska
  • vatten
  • grönsaksfond, konc
  • hummerfond, konc
  • fiskfond, konc
  • lagerblad
  • matlagsningsgrädde
  • Maizena majsstärkelse
  • mjölig potatis
  • mellanmjölk
  • kallrökt lax
  • apelsin
  • sockerärter, eller sockerbönor
  • selleri, stjälkar
  • ärtskott, (50 g)
  • 10 person(er) Ingredienser 1,2 kilo laxfilé, skinn- och benfri, från mittbit 2 tsk salt 1 knippa dill 1 knippa persilja 1 krm vitpeppar, nymald hushållssnöre CHAMPAGNESÅS 2 schalottenlök 1 msk smör 37 cl champagne, liten flaska 0,5 l vatten 1 msk grönsaksfond, konc 1 msk hummerfond, konc 2 msk fiskfond, konc 1 lagerblad 2,5 dl matlagsningsgrädde 2 msk Maizena majsstärkelse 0,5 tsk salt MOS 2 kg mjölig potatis 2 tsk salt 50 g smör 4 dl mellanmjölk 200 g kallrökt lax 1 knippa dill 1 tsk salt SALLAD 3 apelsin 300 g sockerärter, eller sockerbönor 4 selleri, stjälkar 1 pkt ärtskott, (50 g) 0,5 tsk salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.