Lägg i grönsakerna, koka färdigt, red av och smaksätt. Koka i tryckkokare i 30 min, lätta på trycket, smaksätt och red av till önskad konsistens. Bryn köttet, koka i vatten och vin med kryddorna tills det börjar bli mört, ca 1 timme
Smaka av med senap, chutney, salt och svartpeppar. Servera med kokt ris. Bryn köttet i resterande margarin, slå på vatten och viltfond, tillsätt senap och chutney
Strö över kryddgrönt och servera med potatis. Tillsätt buljong, vin, kryddor och salt. Fräs lök, vitlök, morötter, paprika och kantareller i hälften av fettet i en stekgryta ca 5 minuter. Lägg i de frästa grönsakerna och koka ytterligare ca 10 minuter. 150 g kantareller eller annan svamp
Morötter samsas med jordärtskockor, svampoch kycklingklubbor. Garnera ev med lingon och färsk timjan. Lägg rotfrukter, purjolök ochsvamp runt kycklingen
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
se Älggrytamed bacon och steklök. Lagom till Chrisses födelsedag i januari fick vi grytbitar och bestämde oss för att göra en riktigt god gryta med dem
Veckans så otroligt goda pirog medsvamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. De går att äta kalla och har man en eld att tillgå värms de lätt med lite folie omkring
Jämfört med exempelvis potatis innehåller jordärtskockan ändå måttligt med kolhydrater. Men faktum är att huvudrollen i Najnis middag den här gången spelas av ingen mindre än den försummade knölen jordärtskockan
Vid servering av köttgrytan så lägger du svampen på toppen av grytan eller blandar i den. Värm en stekpanna med höga kanter eller kastrull och fräs smöret gyllenbrunt
Rensa svampenoch skär den i bitar, stek den gyllene tillsammans med smålökarna. Tillsätt rotfrukter samt svamp- och lökblandningen till grytan och blanda väl
Fick lite påfyllning av älgkött för ett tag sedan och vad passar inte bättre än att njuta av en mustig viltgryta med lite medelshavstonermed vita bönor, vitlök och raspat citronskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.