Älggryta med kantareller och grädde
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 gram grytkött av älg
  • 2 gula lökar
  • 3 morötter
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl rödvin
  • 3 enbär
  • 2 lagerblad
  • 2 krm torkad timjan eller en kvist färsk timjan
  • 2,5 dl grädde
  • 2 msk gelé som svartvinbärsgele (valfritt)
  • 1 msk messmör (valfritt)
  • 1 tsk kinesisk soja eller 1 msk ljus japansk soja (valfritt)
  • 200 gram kantareller
  • 2 msk smör att steka svampen i
  • 1 schalottenlök
  • TILLBEHÖR: 4 port kokt pressad potatis, potatismos, rostade rotfrukter, tagliatelle, råris eller valfritt
  • 1 dl svartvinbärsgele
  • 2 dl lingonsylt
  • 65 gram grönsallad
  • 2 tärnade tomater
  • 250 gram kokta grönsaker som brysselkål, haricots verts, sockerärtor, blomkål, broccoli eller valfri sort

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.