Kantarellermed bacon och dill. När allt är perfekt stekt, i medgräddeoch dill. Ochmed tanke på åldergruppen där vi bor letar i princip ALLA efter dessa guldklimpar
Arla Syrad grädde har syrats med mjölksyrabakterier för en lite syrligare smak, men ger en krämigare konsistens än vanlig gräddeoch behöver ej redas av
Ställ åt sidan sålänge och tillsätt senare i grytan tillsammans medgrädde, messmör och lingonsylt. Grytor medkantareller blir allra godast om man först torrsteker kantarellerna vid sidan om i en egen panna så vätskan kokar bort, sen saltar och tillsätter en klick smör
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé ochkantareller. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Tippa i gräddeoch creme fraiche och låt allt puttra ihop. ÄLGGRYTAMED SVAMP OCH LÖK. Bryn köttet, krydda och puttra köttet mört i buljong, späd så att det hela tiden är täckt med vätska
se Älggrytamed bacon och steklök. Lagom till Chrisses födelsedag i januari fick vi grytbitar och bestämde oss för att göra en riktigt god gryta med dem
Gör bechamelsåsen genom att värma mjölk ochgrädde i en kastrull. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med att breda ut det sista av bechamelsåsen på toppen samt strö över resterande västerbottenost
Chokladen i grytan tillför lite djup i smaken ochgrädden behövs för att balansera smakerna. Det bästa med crock-pot är att den sköter sig själv, och den varsamma behandlingen gör att vitaminer och mineraler bevaras bättre
Man fullkomligen överfalls av recept med svamp, frukt, bär, rotfrukter och annat som skördas den här tiden på året så jag är väl inte sämre än att jag kan komma med ett bidrag jag också
Klä en pajform med tinad smördeg, pricka botten och kanter med en gaffel. Servera med sallad. Rör i mjölet, häll sedan ner grädden, sjud till en stuvning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.