Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret
Och fick verkligen till denna blandning med ägg och advokadon, mums va gott det va. Själv sitter jag och njuter av smakerna i munnen som fortfarande finns kvar efter denna goa frukost/lunch
Räkröra medgrönt äpple och västerbottenost. Helgen avslutades som sagt med en skön bastu, och efter den satt vi mest och slappade och smaskade i tv-soffan
Jag älskar smaken, doften, färgen, det rena, enkla, fräscha, den perfekta kombinationen av sött, salt, surt och beskt – som i t ex tomater från Pachino, kapris från Lipariska öarna, olivolja från Toscana och citroner från Amalfi
Plasta in med plastfolie och låt stå i kylskåp minst några timmar. Räkor, röd stenbitsrom, rökt lax, dill, citronskiva och gurkskivorBlanda ihop fyllningarna
När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Cleanseprogrammet är inte en detox med extremt lite kalorier utan ett raw-food-program med extra utrensande och renande smooties och soppor som innehåller både protein och fett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.