När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vien mellanrätt på menyn som bestod av skivadfärskpotatis som sedan täcktes medmatjessill, hackat äggoch färska örter (dill, persiljaoch gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Serverades med färska grönsaker. En perfekt nyttigoch god paj med underbara smaker ochkonsistenser. Pajdeg innehåller mycket fett ochvitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, ifyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehållerpajenäven bacon eller liknande
Hacka eventuelltlite mörk choklad om du vill lyxa till det och servera medmjölken om man vill. Jag har idagvaritoch tränat litecrossfit, härligt gott trött men ändå mycket engeritill annat
Tillsammansmedlite färska grönsakerochen rejäl slatt sweet chilisåsblir det ännu godare. Denna nudelwok, medvitkålochägg, kanske inte ser så mycket ut för världenmen smakar förträffligt gott
Efter en snabb genomgång av kylskåpet ochinsikten att v inte hade något vettigt hemma så kom jag plötsligt på att mamma tipsat om ett recept som hon plockat medsig från Ica som Paul Svensson skapat för Icas rosa månad
Blanda alla ingredienseroch smaka av med salt och peppar. Salt och peppar. Salt och peppar. 1 L rivenvitkål. 4 stjälkar blekselleri. 1 L rivenvitkål. 4 stjälkar blekselleri
Här är mittgröna julbord, en saffransaflafel (inspirerad av förra årets saffranshummus), mengrönkålssalladmed rostad pumpa ochslutligenbloggfavoriten, rödkålssallad medapelsin, spenatoch granatäpple
Lägg ner i två stora glassformar. På hösten när rotfrukterna är billigaochvanligagrönsaker är dyra ska man verkligen passa på att alltid ha en sats färdigikylen
Ugnsbakad lax med ett kesotäcke ochtill detta en påse uppstekta wokgrönsaker. Tänk bort köttbullar, korv ochpizzaoch tänk fisk, magert kött ochkycklingmedgrönttill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.