Katarina

Katarina

  • 21 Recept
Gubbröra (Per Morbergs)

Gubbröra (Per Morbergs)

125 gram anjovisfilé (helst Grebbestads ansjovis original). 14 st hårdkokta ägg. 11 st rödlök
Världens godaste kycklingsallad

Världens godaste kycklingsallad

tillagade kycklinglår (köp färdiga eller se recept). 1näve krutonger. 1lufttorkad skinka. 1ägg. 1färsk grön sparris
Tjocka revbensspjäll med godaste glazen

Tjocka revbensspjäll med godaste glazen

Nu är det dax igen min vän, vi höjer stämningen och sjung, nu är det snaaart jul igen. Ja det stämmer faktiskt, tro det eller ej men nu är det faktiskt dags för julbord och visst är det de första som är godast
Lövbiffsgratäng med ädelostsås

Lövbiffsgratäng med ädelostsås

Allmänt -. Gratänger. Lövbiffsgratäng med ädelostsås. Maj 15, 2015 20. 23. Ännu en solig dag har vi haft idag och jag valde att ta ledigt idag och njuta av solen och istället jobba imorgon då det ska regna
Ryggbiff av dovhjort med potatiskaka

Ryggbiff av dovhjort med potatiskaka

1000 g potatis 1000 g ryggbiff (av dovhjort) 2 krm svartpeppar 2 krm salt 250 g smör ca 1 dl mjölk ca 1 msk vispgrädde 500 ml bearnaisesås 25 g parmesanost, riven 500 g grön sparris 1 krm salt 1 ml citronsaft 200 g kantareller (gula) 2 msk majsstärkelse 0,5 l vispgrädde 3 msk oxfond
Mannerströms oxfilé med pepparsås

Mannerströms oxfilé med pepparsås

Pepparsås2 msk vitpepparkorn 1 schalottenlök, finhackad 0,5 msk grönpeppar 0,5 msk estragon, finhackad olja 3 dl kalvfond, reducerad och hemgjord , (eller utspädd från koncentrerad) 1 dl rött vin 2 msk cognac 2 dl grädde