Det känns extra roligt att baka med sona egna äpplen. Den är enkel att göra och riktigt god tillsammans med vaniljsås eller glass, jag valde hemgjord vaniljsås
Skiva dem och lägg i en smord pajform (smörj med lite av smöret innan du gör smuldegen). Blanda tärnat smör med socker, havregryn, vetemjöl och salt hastigt till en smulig deg
Strö över kanel och socker, avsluta med att ringla över sirap och lönnsirap. Smuldeg. Rör ihop i alla ingredienser med en elvisp med degkrokar eller matberedare eller med händerna
Blanda socker, potatismjöl och kanel med äppelskivorna. Smuldeg. Blanda ingredienserna till smulpajen genom att fördela fettet med fingertopparna och strö över smulet över äpplena
Servera med en klick vaniljkvarg (ICA´s är klart godast. Skumt när man ser att det i de trädgårdar jag passerar under alla promenader finns träd med frukttyngda grena som kräver stöttning
Placera i en skål tillsammans med kanelen, sockret och vaniljsockret. Ingredienser till smuldegen. Servera tillsammans med hemmagjord vaniljsås eller vaniljglass
Blanda med smöret så att det blir en smuldeg. Eftersom en av oss kommer från äpplenas förlovade land, Skånes östkust, så var vi sugna på att göra något med denna frukt
Smuldeg. Servera pajen ljummen med vaniljsås eller glass. Fördela smuldegen över äpplena. Äppelsmulpaj med flingsalt4 äpplen. 25 minuter Servera pajen ljummen med vaniljsås eller glass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.