Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där. Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj medknäckigt täcke. För ett par veckor sedan hälsade vi på svärmor i Skåne och fick med oss några äpplen hem från hennes äppelträd
Det känns extra roligt att baka med sona egna äpplen. Den är enkel att göra och riktigt god tillsammans med vaniljsås eller glass, jag valde hemgjord vaniljsås
Det här är en variant på vår knäckigaäppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Smula över den gryniga smuldegen över äpplena och fördela den jämt. Om du vill ha den lite extra knäckig så ringla över lite sirap ovanpå precis innan du sätter in den i ugnen
Blanda ingredienserna till smuldegen i en bunke. knäckigäppelpajmed kokos och kanel -. Ta ut äppelpajen och låt den svalna något innan servering och den serveras med vaniljsås
Vad passar bättre som efterrrätt i hösttider än äppelpaj. Täck medsmuldegen. Servera med vaniljsås. Den här varianten är enkel att göra och väldigt god, äpplen i botten och ett frasigt havretäcke ovanpå
Alltså det här smultäcket blir så gott, så knäckigt, så perfekt Ja, du bara måste prova. I dag blev jag så himla sugen på äppelpaj och med tanke på att det går fort att laga var den i ugnen innan jag visste ordet av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.