1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter. 1Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
Det knäckiga havretäcket, som smakar som en knaprig kaka, kompletterar den lätt kanelsmakande, söta och mjuka, äppelfyllningen på ett alldeles utmärkt sätt
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljessens och rör till sist i det smälta smöret
Mixa kexen med socker och tillsätt smält smör och kanel. Ta ut formen ur ugnen och täck med gräddfil. Lägg smulorna i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter och platta till smulorna lätt med handen eller baksidan av en sked. Tillsätt citronsaften och häll upp smeten i formen och grädda i 25-30 minuter (tills den stannat i mitten). 1Garnera med t ex halverade jordgubbar, hallon, blåbär och skalad kiwi, skurna i klyftor, fikon i klyftor, granatäppelkärnor och mynta, pudra med florsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.