Jag serverade den som en dessert med sylt och grädde. Kakan blev så pass fast att den går att dela och använda som tårtbotten, så den kommer jag att baka vid framtida kalas
Den köpta Milk Tart som jag fick nästan hela för mig själv. Finns flera recept längre ner i inlägget. I receptet är det Rooibos syrup som tillbehör (kokad av vatten socker och en tepåse), men jag föredrar glass och färska eller frysta bär
Man fräser saffran och vitlök tillsammans och släpper lös aromerna, sedan kokar man riset tillsammans med hälften av vattnet som man ska ha och en burk passerade tomater
Ta vara på det somfinns i kylen och frysen och släng så lite som möjligt, så tänker jag. I kylen fanns det en bit kassler på ca 600 g, två paprikor, en burk creme fraiche på 2 dl och en förpackning med 3 dl grädde
Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
Den här kakan är så god - Baka i långpanna och toppa med glasyr och strössel. Den blir garanterat uppskattad på barnkalaset - En riktig kalaskaka (ca 30 st)
Bara en dag kvar nu, sen är det julafton. Har ni fixat all julmat och handlat klart julklapparna. Vi åker till mamma och pappa på julafton, vilket känns väldigt lyxigt
Små händer som inte kan hålla sig borta…. På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.