Ingredienser Portioner. 4 förrättsportioner 4 jordärtskockor (4 jordärtskockor motsvarar ca 300 g) 3 msk rapsolja nymald svartpeppar 1 krm salt Citronsalt skal från 1/2 citron 2 krm salt nymald svartpeppar Till servering gräddfil (avrunnen över natten) eller crème fraiche löjrom kryddkrasse Lägg till i inköpslistan
Ugn 200gr,. Skrubba ock tvätta kockorna väl, skiva tunt med mandolin, lägg i kallt vatten. Torka mellan 2 torra handdukar, blanda rapsolja med lite peppar och salt,blanda försi
Detta recept har en italiensk touch men jag gjorde faktiskt denna rätt för första gången på Ölstugan 1892 Tullen som serverar svensk husmanskost, det är inte riktigt svensk husmanskost men nästan alla råvaror finns att hämta i vårt land
Veggivore. Flexitarianer. Det ena begreppet efter det andra dyker upp. Jag tilltalas av idén att öka mängden grönt och låta köttet mer och mer fungera som tillbehör eller "krydda"
Tyvärr alldeles för sällan nuförtiden men i helgen blev det experimentverkstad för hela slanten. En av rätterna var någon slags dekonstruktion och allmän omgörning av den klassiska fish and chips
Sugen på något enkelt men ändå lyxigt - då måste ni prova de här pilgrimsmusslorna. Även om vi försöker äta när barnen har somnat på helgerna, vill vi inte spendera flera timmar i köket och då är en sådan här rätt perfekt - det mesta går att förbereda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.