Äppelmarmelad med vanilj – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1/2 kg äpplen
  • 11/2 kg gröna tomater
  • 1700 g socker
  • 11 citron
  • 11 vaniljstång
  • 12 dl vattenTärna tomater och äpplen i små bitar, låt dra med sockret och saften från en citron.
  • 1 Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg i både frön och resten av vaniljstången. Låt blandningen stå i kylskåp i två dagar.
  • 1 Tillsätt 2 dl vatten och koka blandningen till fastare konsistens. Häll upp marmeladen på rengjorda, helst varma, glasburkar. Skruva på locken, låt svalna och förvara i kylskåp.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.