35 minuter
Skölj och snoppa krusbären. Lägg dem i en kastrull och koka upp dem i en minut med vattnet.
Mixa dem därefter med stavmixer och tillsätt syltsockret. Koka upp och låt koka kraftigt 7-8 minuter.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med baksidan av en kniv. Tillsätt frön och resten av stången tillsammans med rivet citronskal till bären.
Ställ kastrullen åt sidan och skumma av marmeladen med en sked. Låt svalna något.
Häll därefter upp i heta och väl rengjorda glasburkar. Fantastiskt gott till kardemummaskorpor!
Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke. Focaccia, grundrecept. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt
Enkelt tillagad rödvinssås som med fördel tillagas med köttsky som bas. Hacka schalottenlöken fint och fräs i smält matfett i en stekpanna på medelvärme
Min svärmor brukar göra supergod krusbärsmarmelad, så i år tänkte jag att jag också skulle testa. Skär vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna med en kniv
Jag har använt brödet till både wraps, grekiskt, mexikanskt, som pizzabotten, som vanliga tunnbröd med hederliga svenska pålägg och som doppbröd i soppor och grytor
Hade ingen aning om vad jag skulle göra med den och till slut slog det mig att paj är både enkelt och ruskigt gott och det visade sig bli en fullträff med allt som vi redan hade i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.