Jag satt förut idag och funderade på vad man kunde hitta på för roliga tillbehör som är snabba och goda då jag har en ljus choklad brownie ståendes på kylning, då slog det mig att varför inte servera den medkaramell popcorn
Pannacotta500 g grädde [5 dl] 2,5 gelatinblad 1 vaniljstång 180 g strösocker [2 dl] 2 dl vatten 3 g flingsalt. Karamelliserade nötter135 g strösocker [1,5 dl] 50 g sötmandel, skalade 50 g hasselnötter, skalade 30 g smör
Dekorerade med några sockerblommor och serverade sedan med lättvispad grädde. I Nutellaganachen rörde jag i lite vit chokladsmörkräm jag hade över från en tårta men det är såklart lika gott med originalreceptet
Tillsätt mjölk, ägg, smör ochvanilj. PrintChokladtårta med Nutellaganache, SaltKaramelloch Lakrids. Pensla bottnarna med såsen och frys in det som blir över
Ta av från värmen och tillsätt socker, vaniljextraktochsalt. ½ tsk vaniljpulver. Popcorn, jordnötter, pistagenötter, cashewnötter, saltkaramellsås, choklad, jordgubbar, mini-marshmallows eller vad du vill lyxa till din kladdkaka med till servering
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. Tillsätt strösocker, salt, kardemumman och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakningen
Vek plattan dubbel på längden och skar ut remsor med pizzaskäraren. Under tiden den jäser kan du fixa fyllningen och sätta ut formar på plåtar till bullarna
Skruva på locken, låt svalna och förvara i kylskåp. 11 vaniljstång. 12 dl vattenTärna tomater och äpplen i små bitar, låt dra med sockret och saften från en citron. 1Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg i både frön och resten av vaniljstången. 1Tillsätt 2 dl vatten och koka blandningen till fastare konsistens
Det är ju också högsäsong för äpplen nu och som vanligt delar våra snälla grannar med sig, så nu kommer det att dyka upp blandade äppelrecept här på bloggen som på löpande band
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.