Den här underbara såsen med morötter, champinjoner och ajvar är en enkel och billig vardagsrätt. Det är skönt att ha några sådana maträtter inplanerade under veckan så att jag får tid över för annat än matlagning
Krämig svampsoppa med tryffelolja, är en värmande soppa för höstens kalla dagar. Igår kväll lagade jag ihop den här smakrika soppan baserad på grädde, karljohan och champinjoner
Det här är en sås som blev till när jag ville använda ingredienser som jag redan hade hemma. Såsen blev mycket smakrik och god och jag serverade den med kokt ris och grönsaker
Tsatsiki. Riv gurkan grovt och pressa den genom en sil så att det mesta av vätskan rinner av. Blanda sedan gurkan med yoghurten och smaka av med vitlök, salt och peppar
Det kan ibland vara lätt att glömma av att man faktiskt lagade mat f ö r e bloggarnas tid. De allra första matbloggarna har väl snurrat på i runda slängar ett decennium nu och trots att jag själv nyligen rullat in på mitt sjunde år så har jag trots allt både bakat och lagat mat fler år av mitt liv än vad bloggen funnits
Krämig tryffelpasta med svamp är en av mina favoriter från det italienska köket. Kombinationen mellan tryffel och en krämig sås med champinjoner och Karljohan-svamp samt en touch av parmesan är svårslaget