Dela blomkåleni mindre bitar. Koka den mjuk, men med lite spänst, låt rinna av väl. Lägg den varma blomkålen i en ugnsfast form och ringla över olivoljan, strö över parmesan, persilja och sist ströbrödet
Denna vitkålsgryta med rökt paprika var sagolikt god. Jag upphör akldrig att förvånas över hur en så enkel och billig råvara som vitkål kan förvandlas till något så gott
1. Tomatsås. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken hastigt i olja utan att den tar färg. Tillsätt tomatsås och låt den puttra på svag värme under lock
Kylskåpsrensning är minsann inte fy skam inte, säkert har många recept uppfunnits tack vare att det legat godsaker och skramlat i kylskåp och skafferi som behövts ta till vara på
Skala och riv rödbetor, potatis, palsternacka och schalottenlök i matberedaren med fina rivskivan. Byt till kniv och tillsätt sköljda kikärter, ströbröd och potatismjöl, och mixa samman