Fräs rödlök, vitlök och purjolök i smör och olja på medelvärme så det mjuknar.
Blanda ner kryddorna och rör om under tiden de fräser med.
Häll i kokosmjölk, limeblad, bönor, sötpotatis, selleri och fond, blanda runt, koka upp och låt det puttra tills potatisen mjuknat, tiden beror på hur stora bitar du skurit potatisen i.
Späd på med vatten under tiden om det behövs, vi hade i 1 dl vatten.
Smaka av grytan med limesaft, salt, peppar och sambal.
Servera på egen hand eller som tillbehör, vi hade kycklingfilé penslad med mango chutneyglace.
Det här är en gryta som kräver lite pyssel, men det är den helt klart värd, och passar en dessutom på att göra mycket på en gång så har en även mat som kan frysas in för framtida måltider
13 dl Gröna bönor. 1Ris eller nudlarKoka upp de gröna bönorna. 1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Häll på kokosmjölken ochbönorna. Grytan jag lagade med torsk och skaldjur blev minst sagt väldigt söt och jag kan absolut tänka mig att byta ut hälften av sötpotatisen mot vanlig potatis, eller kanske t om utesluta den helt, men då försvinner ju den typiska karaktären för just den här grytanoch blir en helt annan rätt
Min mage är ju lite känslig mot bönor, men linser funkar finfint, och att ha det som bas i en krämig gryta tillsammans med rotfrukter och aubergine är så jädra gött
När jag väl hade tempehen kunde jag inte komma på vad jag skulle göra med den, men efter lite letande hittade jag ett recept på bollar medsvartabönoroch tempeh som jag tyckte lät goda, och det var dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.