Blomkål gratinerad med grönmögelost
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 huvud blomkål
  • 150 gram grönmögelost som Roquefort, Gorgonzola, Saint Aigur, Stilton, Kvibille eller annan mögelost
  • 10,5 dl mjölk, standard eller grädde
  • 12 msk hackade örter att garnera med ex hackad bladpersilja (valfritt)Rensa blomkålen och skär loss blomkålsbuketter. Koka blomkålen mjuk i saltat vatten i ca 15 minuter. Häll av och lägg upp blomkålsbuketterna i en ugnsfast liten form. Häll över lite mjölk eller grädde. Skär ost i skivor eller smula den fördela över blomkålen. Hit kan du förbereda och förvara i kylen. Sätt ugnen på max grill och gratinera blomkålen med osten i cirka 5 minuter eller tills osten smält och fått lite färg. Servera blomkålen i formen varm eller kall. Förslagsvis så kan du ha en assiett, gaffel och gott bröd till. Eller servera som tillbehör på buffe eller till andra huvudrätter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.