Ingredienser Portioner. 36 degknyten 2 salladslökar 2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak soi) 1 1/2 cm färsk ingefära 250 g fläskfärs 1 msk soja 1 msk maizena majsstärkelse 1 msk vinäger, gärna risvinäger 2 tsk sesamolja 1 tsk socker 1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter kinakålsblad till ångkokning Lägg till i inköpslistan
Lo mein är en Kantonesisk maträtt med äggnudlar där ingredienserna varierar, den kan göras med kyckling, kött eller helt vegetarisk, det enda som är gemensamt i alla recept är just äggnudlarna
Värm en liter solrosolja i en gryta med lock till 180 grader (testa en bit dumplingsdeg). Håkan kom hem till mig i lördagskväll med en himla massa matvaror (jag hade gjort en inköpslista)
Dumplingsdegen tog jag från ett grundrecept på ica´s hemsida. Coq au vin med parmesan- och ricottafyllda dumplings Grytan räcker till 4 personer Jag började med att göra min dumplingsdeg och när den skulle vila i 30 minuter började jag med grytan. Parmesan- och ricottafyllda dumplings 24 stycken Dumplingsdeg 2,5-3 dl vetemjöl 1,5 dl vatten Lägg mjöl och vatten i en bunke. 24 stycken Dumplingsdeg
1 – 2 paket won ton (detta är speciell dumplingsdeg, går att få tag i asiatiska livsmedelsaffärer). 1 – 2 paket won ton (detta är speciell dumplingsdeg, går att få tag i asiatiska livsmedelsaffärer)
Eller om ni vill halvfuska,vilket jag nog rekommenderar, så köper ni färdig dumplingsdeg som finns fryst i asiatiska butiker (ni skall alltid ha dumlingsdeg i frysen hemma)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.