En ny favorit bland kokböckerna är Jamie Olivers "Mat för hela året". 1½ kg fläskkarré utan ben1 msk smör4 sardellfiléerskalet av 1 citron3 kvistar rosmarin1 tsk mald muskotsalt och pepparolivolja1 hel vitlök2 dl vitt vin2 dl kycklingbuljongSätt ugnen på 200 grader. 1½ kg fläskkarré utan ben
10 ca 2 1/2 kg hel benfri fläskkarré 3 msk salt 2 msk malen ingefära 1 msk svartpeppar eller pepparmix 1 burk/flaska hoisinsås (à ca 250 ml) Lägg till i inköpslistan
Köpte en stor hel kyckling som vi ugnsstekte till middag. Jag lagar ofta (som bekant) stora portioner mat för att sedan få slippa laga mat i några dagar
4 skivor fläskkarré. 4 skivor fläskkarré. Älskar sån här mat. Enkel, rustik och värmande. Något som är väldigt gott att serveras till det här är stekt strimlad spetskål
1,6 kg fläskkarré med ben. 1 msk hela korianderfrön. 1,6 kg fläskkarré med ben. 1 msk hela korianderfrön. Jag gillar verkligen mat som sköter sig själv i ugnen och detta recept är ett utmärkt exempel
Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiär i det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.