Ingredienser Portioner: 10 ca 2 1/2 kg hel benfri fläskkarré 3 msk salt 2 msk malen ingefära 1 msk svartpeppar eller pepparmix 1 burk/flaska hoisinsås (à ca 250 ml) Lägg till i inköpslistan
IngredienserPortioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 250 g champinjoner 1/2 kruka persilja ca 550 g strimlad färsk skinka 2 msk olja 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 köttbuljongtärning eller oxfond (1 köttbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk oxfond) 2 tsk grönpeppar i lag 2 1/2 dl vatten 1 tsk maizena majsstärkelse salt och peppar 1 msk dijonsenap Lägg tilliinköpslistan
En ny favorit bland kokböckerna är JamieOlivers "Mat för hela året". Här är vi redan trötta på julmaten så vi har börjat laga "vanlig" mat sedan flera dagar tillbaka
Jag gjorde helfläskkarréi ugn med ugnsrostad sötpotatis och en gräddsås gjord från skyn av köttet. Bliringenmatlagning för migidag då vi har mat kvar från söndagens middag som var en riktig "söndagsmiddag" med kött, potatis och gräddsås, mums
Tillagar man hellaxsidai ugn så blir det något helt annat, läckrare och snyggare. Man kan försöka intalasig att fryst lax är lika bra som färsk, men det är såklart bullshit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.