Grillad fläskkarré med rostad potatis
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 bitar fläskkarré
  • 12 krm torkad rosmarin
  • 12 krm torkad timjan
  • 12 krm torkad salvia
  • 12 msk rapsolja
  • 11 tsk kinesisk soja
  • 11 msk ketjap manis
  • 11 tsk vitvinsvinäger
  • 11 krm svartpeppar
  • 11 krm salt
  • 1800 gram potatis, fast sort
  • 12 msk olivolja
  • 1 Tillbehör: 1 dl gräddfil
  • 11 dl crème fraiche
  • 10,5 dl sweet chilisås
  • 12 msk hackad persilja
  • 165 gram grönsalladmix
  • 10,5 zucchini
  • 18 cocktailtomater
  • 11 msk vinäger
  • 11 msk olivoljaBlanda en marinad till fläskkarrén av rosmarin, timjan, salvia, rapsolja, kinesisk soja, ketjap manis och svartpeppar. Vänd runt köttet och låt marinera medan du lagar resten. Skrubba potatis och behåll skalet på. Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter. Häll av och låt svalna. Tänd grillen under tiden potatisen kokar. Blanda såsen av gräddfil, crème fraiche, sweet chilisås och salt. Skölj sallad och lägg i en skål. Skölj och dela tomater. Skala och skär zucchini i halvmånar. Blanda med salladen samt olivolja, vinäger och lite salt. Vänd de hela potatisarna i lite olivolja, salt och svartpeppar. Grilla fläskkarrébitarna ca 5 minuter på varje sida tills de fått färg och är genomstekta. Grilla (rosta) de hela potatisarna så att de får färg och blir varma. Servera fläskkarrén med den rostade potatisen, såsen och salladen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.