Anders Samuelsson

Anders Samuelsson

  • 22 Recept
Anders porchetta med juliga smaker

Anders porchetta med juliga smaker

Skär fläsksidan från långsidan, nästan rakt igenom så att den går att vika ut som en bok. Mortla svartpeppar, lagerblad, kryddpeppar och fänkålsfrön
Syrlig Blodapelsintarte

Syrlig Blodapelsintarte

Blanda alla ingredienser till degen, enklast i matberedare. Låt degen stå kallt några timmar så att den sätter sig
Ljummen tomatsallad med ångad fetaost och krondill

Ljummen tomatsallad med ångad fetaost och krondill

fetaost. 1blandade tomater. 1vitlöksklyfta. 1schalottenlök. 1krondill. 1olivolja. 1vitt vin. 1salt och svartpepparFinhacka lök och vitlök, dela ner tomaterna i grova bitar och placera mitt på ett bakplåtspapper, salta och peppra
Läckert morotsgodis

Läckert morotsgodis

morötter. 1socker. 1vatten. 1citron saft och zest. 1fänkålsfrön1. Koka en sockerlag med citron, socker och vatten
Snabbmarinerad zucchini med citrussmak

Snabbmarinerad zucchini med citrussmak

zucchini. 1olivolja. 1citron, saft och zest. 1vitlök. 1socker. 1gräslök, gärna blommor. 1salt och svartpeppar1. Hyvla zucchinin tunt på mandolin eller alternativt med osthyvel
Huevos Rancheros

Huevos Rancheros

ägg. 1röda paprikor, grovt skivade. 1gula paprikor, grovt skivade. 1rödlök, tjockt skivad. 1zucchini, skivad i centimetertjocka skivor
Syrlig Blodapelsintarte

Syrlig Blodapelsintarte

mjöl. 1florsocker. 1smör. 1vaniljstång. 1citronskal, rivet. 1ägg. 1ägggula(or). 1grädde. 1apelsinblomsvatten. 1citroner, saft och cest
Anders julmust med kaffetoner

Anders julmust med kaffetoner

SodastartRör samman alla ingredienser i en väl rengjord glasburk eller plastdunk. Täck över med en ren, tunn kökshandduk och en gummisnodd, så sodastarten kan andas
Panzanella

Panzanella

Värm ugnen till 225 grader. Skär brödet i tärningar och finhacka rosmarinen. Lägg bröd och rosmarin på en ugnsplåt med lite olivolja och flingsalt
Dumplings med två fyllningar

Dumplings med två fyllningar

vetemjöl (420 g). 1vatten. 1salt. 1grönkål. 1champinjoner eller ostronskivling. 1gröna linser (blötlagda). 1vitlöksklyftor
Hasselbackspumpa

Hasselbackspumpa

butternutpumpa. 1smör. 1råsocker. 1pumpakärnor. 1rosmarin. 1vitlök. 1salt och peppar1. Skala pumpan, dela den på längden och kärna ur
Anders bästa laxpudding

Anders bästa laxpudding

lax (rökt, gravad eller rimmad, ta det du har). 1kokt potatis. 1gul lök. 1dill. 1ägg. 1mjölk. 1vispgrädde. 1riven ost (använd en gammal ostkant du har över från jul)
Tysk macka över öppen eld

Tysk macka över öppen eld

levain surdegsbröd (eller annat motsvarande bröd). 1dijonsenap. 1majonnäs. 1rökt skinka. 1emmentaler. 1saltgurkor (tunt skivade på längden)
Kålrotslasagne

Kålrotslasagne

kålrötter. 1fetaost, för gratinering. 1svartkål eller grönkål. 1ricotta. 1gul lök. 1vitlöksklyftor. 1citron, saft och zest
Friterade majssnacks med varm ostdip

Friterade majssnacks med varm ostdip

1. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Späd med mjölk och vispa jämnt. 2. Smält ner osten och smaka upp med chili, paprikapulver och eventuellt lite salt
Rabarberpaj i burk

Rabarberpaj i burk

1. Förvärm ugnen till 180 grader. 2. Skär ner rabarbern i bitar på ca 1,5 cm och ge dom ett snabbt uppkok tillsammans med vattnet, råsocker och kardemumma i en kastrull
Krispig potatisvåffla

Krispig potatisvåffla

Potatisvåffla1. Smält smöret. 2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och rör ihop