fetaost. 1blandade tomater. 1vitlöksklyfta. 1schalottenlök. 1krondill. 1olivolja. 1vitt vin. 1salt och svartpepparFinhacka lök och vitlök, dela ner tomaterna i grova bitar och placera mitt på ett bakplåtspapper, salta och peppra
zucchini. 1olivolja. 1citron, saft och zest. 1vitlök. 1socker. 1gräslök, gärna blommor. 1salt och svartpeppar1. Hyvla zucchinin tunt på mandolin eller alternativt med osthyvel
SodastartRör samman alla ingredienser i en väl rengjord glasburk eller plastdunk. Täck över med en ren, tunn kökshandduk och en gummisnodd, så sodastarten kan andas
lax (rökt, gravad eller rimmad, ta det du har). 1kokt potatis. 1gul lök. 1dill. 1ägg. 1mjölk. 1vispgrädde. 1riven ost (använd en gammal ostkant du har över från jul)
1. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Späd med mjölk och vispa jämnt. 2. Smält ner osten och smaka upp med chili, paprikapulver och eventuellt lite salt
1. Förvärm ugnen till 180 grader. 2. Skär ner rabarbern i bitar på ca 1,5 cm och ge dom ett snabbt uppkok tillsammans med vattnet, råsocker och kardemumma i en kastrull
1. Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet samt olja och rör så att jästen löser sig. 2. Blanda i det mesta av vetemjölet och arbeta degen riktigt smidig i maskin eller för hand