Fiskrecept

Fiskrecept

Zeinas heta räkpasta

Zeinas heta räkpasta

300 g spaghetti 4 klyftor vitlök 1 rödlök 1 dl persilja, finhackad 400 g körsbärstomater 1-2 tsk chiliflakes ca 240 g skalade räkor 1 citron, finrivet skal och saft 1 kruka färsk basilika 1 dl parmesanost, finriven salt peppar olivolja, till stekning och servering
Zeinas koreanska lax med sojastekt broccoli

Zeinas koreanska lax med sojastekt broccoli

800 g laxfilé 2 msk sesamfrön 2 salladslökar. 1Sås1 klyfta vitlök ca 3-4 cm färsk ingefära ca 0,75 dl japansk soja 0,75 dl vatten 2 msk farinsocker 2 msk chilisås 2 tsk majsstärkelse
Torsk i röd curry

Torsk i röd curry

2 dl ris 1 klyfta vitlök 2 msk röd currypasta 2 tsk flytande honung 1 msk fisksås 1 limefrukt 4 dl lätt kokosmjölk 250 g körsbärstomater 500 g torsk
Stekt gös med bacon parmesancrème

Stekt gös med bacon parmesancrème

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 dl vin , vitt 2 st Schalottenlök(ar) 2 dl crème fraiche 1 dl parmesanost , riven 1 paket bacon 700 gram gösfilé , färdiga filéer 1 odefinierad svartpeppar 1 odefinierad salt 1 odefinierad smör Garnering 1 knippa(en) persilja 1 st citron(er) Köp receptet
Klassisk laxpudding

Klassisk laxpudding

400 g rimmad lax, i skivor 8-10 potatisar, kokta kalla 1 gul lök (stor) 2 msk smör 1 kruka färsk dill, hackad vitpeppar 3-4 ägg 3,5 dl mjölk
Valfri krydda på små glas

Valfri krydda på små glas

Ingredienser Portioner. 4 1/2 purjolök (à ca 200 g) 1 röd chili 250 g körsbärstomater 300 g spaghetti 1 riven vitlöksklyfta 2 msk olivolja 2 dl vispgrädde 2 tsk finrivet citronskal ca 200 g skalade kräftstjärtar 1 1/2 dl finriven parmesanost salt svartpeppar Vid servering dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Laxpaket med potatis och sandefjordsås

Laxpaket med potatis och sandefjordsås

Paket400 g kallrökt lax, i skivor 1 purjolök, skuren i grova skivor 12 delikatesspotatisar, skrubbade och kokta 50 g smör 0,5 kruka dill, grovt skuren salt bakplåtspapper
Lax med citronsås och risonipilaff

Lax med citronsås och risonipilaff

800 g laxfilé. 15 dl vispgrädde. 13 dl crème fraiche. 11 dl färsk dill, hackad. 10,5 purjolök. 11 citron (justera syra efter smak)
Fiskgryta med saffran och aioli

Fiskgryta med saffran och aioli

Så här gör du Strimla purjolöken, finhacka vitlöken, dela potatisen i 1x1 cm kuber och dela fänkålen i bitar