Smält smör och pepparrot Av. 4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Häll över äggstanningen och hyvla över smöret. Skala och halvera potatisen, koka tillsammans med hel fänkål i saltat vatten ca 15 min eller tills potatisen är mjuk. 20 g smör. 5 dl mjölk 1 st citron 2 tsk fänkålsfrön, mortlade 300 g laxfilébitar 20 g smör
Gör helst laxpuddingen dagen innan den ska ätas om du har möjlighet. Tag ut ur ugnen och servera medskiratsmör, en citronklyfta och en dillkvist, timjan eller några ärtskott
Servera laxpuddingen, salladen och skiratsmör. Smörj en ugnsform med resterande smör. Vispa ägg och gräddmjölk till en jämn äggstanning och smaksätt med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.