300 g
spaghetti 4 klyftor vitlök 1 rödlök 1 dl persilja, finhackad 400 g körsbärstomater 1-2 tsk chiliflakes ca 240 g skalade räkor 1 citron, finrivet skal och saft 1 kruka färsk basilika 1 dl parmesanost, finriven salt peppar olivolja, till stekning och servering
400 g pasta, penne rigate ca 10 körsbärstomater ca 3 dl mozzarellaost, riven. Krämig köttfärsröra1 gul lök 1 klyfta vitlök 500 g nötfärs 1 msk tomatpuré 400 g krossade tomater (eller passerade) 2 dl crème fraîche, gärna smaksatt 1 tsk sambal oelek salt peppar smör, att steka i ev körsbärstomater, och timjan till garinering
köttfärssås500 g köttfärs (eller högrev att mala) 100 g champinjoner 100 g rökt sidfläsk 400 g passerade tomater 1 dl tomatpuré 4 klyftor vitlök 2 msk olivolja 2 msk smör salt svartpeppar 100 g prästost, att riva 10 lasagneplattor (gröna)
400 gram spaghetti, tagliatelle eller fettuccine. valfri pasta eller 4 portioner färsk pasta. 1200-250 g rökt eller rimmat fläsk i tärningar, svenskt eller italiensk pancetta (2 paket)
Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.