Ca 12-15 stora. 1/2-1 dl olivolja eller vegetabilisk. 14-16 dl vetemjöl. Dela degen i 12-15 st. In i ugnen i 6-8 min tills dom fått lite färg. 11 Ca 12-15 stora 50 g jäst. 1/2-1 dl olivolja eller vegetabilisk. 14-16 dl vetemjöl
Inlägget Toum- Libanesisk vitlökskräm dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Kungen av alla såser och dressingar som finns i det libanesiska köket, om du frågar mig
Pensla brödet med oljan och rosta det knaprigt i grill- eller stekpanna. Skär filéerna på längden i 2-3 tunna flata filéer. Salta, peppra och stek dem i en grill- eller stekpanna under lock 3-4 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta
En libanesisk rätt som heter Moussaka, kallas även mnazale eller maghmour. 5-6 mogna tomater (kan bytas ut mot 2 burkar krossad tomat). 2-4 st färska chili (om du gillar hetta, annars uteslut). Vänd på dem och baka ytterligare 5-10 min till. Strö på lite mynta och salt, låt puttra ytterliggare utan lock i ca 15-20 min. 5-6 mogna tomater (kan bytas ut mot 2 burkar krossad tomat). 2-4 st färska chili (om du gillar hetta, annars uteslut)
Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept. Libanesisk vitlökssås eller vitlökscreme är en sås som är otroligt gott till allt möjligt, grillat kött, skaldjur, fisk, ja nästan allt
1/2-1 dl färskpressad citronjuice. Ställ in i ugnen 40-50 minuter. Täck med aluminiumfolie efter10-15 minuter när brödet har fått lite färg. 1/2-1 dl färskpressad citronjuice
En libanesisk moussaka. 4-5 personer. 8-10 st vitlöksklyftor. 1-2 st färska chili. Skala auberginerna randiga och skär dom 1 1/2-2 cm tjocka tärningar. Baka mitt i ugnen i 10-12 min. Låt puttra med lock i ca 10-15 min. 16 4-5 personer. 8-10 st vitlöksklyftor. 1-2 st färska chili
Nu ska dela med mig en av dom godaste libanesiska rätter som min mamma gjorde. 4-5 personer. 4-5 tomater. 7-10 potatisar. 2 1/2 -3 dl vatten. Ta då 2 st squash och 4-5 tomater. Servera med sallad 4-5 personer. 4-5 tomater 7-10 potatisar 1 tsk Kryddpeppar. 2 1/2 -3 dl vatten
Blanda sumak, pinje- och valnötter med köttfärsen. TweetE-post. 0,5 dl kebbehkrydda- recept hittar du HÄR. Hetta upp olja och fritera kebbe ca 1-2 min på varje sida. Bulgur, Färs, Kött, Libanesiskt, MezzaWith 0 comments 12/11/201612/11/2016 Ca 50 st små kebbe. 0,5 dl kebbehkrydda- recept hittar du HÄR
Inlägget Sfouf- Libanesisk mannagrynskaka med gurkmeja dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Den bakas utan ägg eller smör och om man vill göra kakan vegansk funkar det alldeles utmärkt att ha soja- eller havremjölk som vätska i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.