köttsaft, från oxfilén. Häll på cirka 2 dl vatten och låt köttet gå färdigt i ugnen på 150-160 grader tills innertemperaturen håller cirka 60 grader. Slå in köttet i folie och låt det vila cirka 10 minuter. Späd all köttsaften som blir från köttet med grädde och rödvin och reducera i cirka 30 minuter med soja. Sås köttsaft, från oxfilén 2-3 dl grädde 1-1,5 dl rödvin soja salt peppar
Gnid hela köttbiten med olivolja och krydda generöst med salt och peppar runt om. Ta bort folien, höj värmen och grädda i ytterligare 15 minuter tillsammans med köttet tills gratängen är lätt gyllene på toppen
Gnid in köttet med kryddorna. Skär upp köttet och servera med tillbehören som på bilden. Grilla eller stek oxfilén till 55 grader innertemperatur i 125 grader i ugn, det tar ca 30 minuter
Putsa ryggbiffen från hinnor och salta och peppra köttet efter behag. Linda in köttet i färsk timjan. Lägg ner köttet i vakuumpåsen tillsammans med enbären, vitlöksklyftorna och kryddsmöret
Ingredienser Portioner. 4 700 g flankstek 2 krm malen spiskummin 1 krm chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 rosmarinkvistar olivolja eller smör till stekning Sallad 2 päron 2 röd- eller polkabetor 65 g bladsallad 250 g björnbär 200 g getost 2 tsk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 3 msk olivolja 2 krm salt 2 krm svartpeppar 1 dl valnöt 2 tsk honung Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong