Fläskfilégratäng med bearnaisesås
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 salt och peppar
  • 1150 g champinjoner
  • 12 msk smör
  • 12 dl färdig bearnaisesås
  • 12 dl mjölk
  • 1500 g potatis
  • 1300 g sötpotatis
  • 11.5 dl mjölk
  • 1 äggulor
  • 10.5 dl riven parmesanost
  • 1150 g haricots verts
  • 1600 g fläskfilé salt och peppar 150 g champinjoner 2 msk smör 2 dl färdig bearnaisesås 2 dl mjölk Potatismos: 500 g potatis 300 g sötpotatis 1.5 dl mjölk äggulor 0.5 dl riven parmesanost Servera med: 150 g haricots verts Ugn: 225°Putsa filén och skär i skivor. Krydda med salt och peppar och bryn på båda sidor i smör i en stekpanna. Ta upp och lägg köttet i mitten i en smord form.
  • 1 Ansa champinjonerna och dela dem på mitten. Stek dem i smör i stekpanna och krydda med salt och peppar.
  • 1 Potatismos: Skala potatis och sötpotatis och dela i bitar. Koka mjuka och häll av vattnet. Mosa potatisen och späd med mjölk. Rör i äggulor och ost och smaka av med salt och peppar. Spritsa moset runt kanten i formen.
  • 1 Koka upp bearnaisesås och mjölk under omrörning. Häll såsen över köttet och strö på champinjoner.
  • 1 Gratinera i ca 15 minuter tills moset fått fin färg. Ansa bönorna och koka i saltat vatten i 3 minuter. Lägg några på gratängen och servera resten till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.