2-3 msk
kryddsmör (med smak av vitlök eller örter)
olja
smör
900 g
delikatesspotatis
0,5 förp
bacon
2-3
bananschalottenlök
2 klyftor
vitlök
70 cl
rött vin
3
lagerblad
redning
haricots verts
Ryggbiff600-800 g ryggbiff från dovhjort salt peppar färsk timjan 3-4 enbär 3-4 klyftor vitlök 2-3 msk kryddsmör (med smak av vitlök eller örter) olja smör
Råstekt delikatesspotatis900 g delikatesspotatis olja smör
Smaka av igen, du behöver troligtvis mer salt nu när potatisen är i. MEN, när vi skulle bestämma mat på torsdagen så fanns det fin ryggbiff i närmsta affären, så då tog vi det därifrån
4-6 st potatisar 2-4 st morötter ca 1-2 msk olivolja ca 0. 2 skivor ryggbiff salt grovmalen svartpeppar smör att steka i. 4-6 st potatisar 2-4 st morötter. 2 skivor ryggbiff salt grovmalen svartpeppar
1000 g potatis 1000 g ryggbiff (avdovhjort) 2 krm svartpeppar 2 krm salt 250 g smör ca 1 dl mjölk ca 1 msk vispgrädde 500 ml bearnaisesås 25 g parmesanost, riven 500 g grön sparris 1 krm salt 1 ml citronsaft 200 g kantareller (gula) 2 msk majsstärkelse 0,5 l vispgrädde 3 msk oxfond
Låt de rinna avoch pressa potatisen strax före servering. Stek dom på medelstark värme så dom får yta på bägge sidor och droppa lite worcestersås på dom
Smaka av såsen med salt och vitpeppar. I det här receptet får köttbullarna en härlig ton av vitlök och persilja och eftersom dem är gjorda av högrev blir dem extra saftiga och goda
Under tiden värmer du upp en större stekpanna med rikligt av olja, lägg i potatisoch morötter som du vänder försiktigt ofta tills det är mjukt, smaka avmed salt och svartpeppar
Kryddar sedan potatisenmed bara salt och malen svartpeppar. Håller på och råsteker skivad potatis, men gör det denna gången i en olja jag inte provat innan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.