4 portioner. 1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis. 3-4 vitlöksklyftor. olivolja. flingsalt. 1 dl blandade helst färska örter (gräslök, persilja, basilika), frusna örter går bra också
Det finns få smakkombinationer som kan matcha en syrlig ceviche med just sötpotatis. Jag hade ju ätit ceviche tidigare utan sötpotatis och det gick hur bra som helst
Sötpotatisen är rostad i ugnen tillsammans med olja, salt, peppar och timjan på 225° i ca. Yes ni läste rätt, mandelkyckling igen, det var en stor succé så det blev det till middag idag också
Min otroligt goda lunch, sötpotatis pomme/strips, kyckling och stekt zucchini. Sötpotatisen gjorde jag i ugn, skär den först i bitar och ta på lite olivolja och salt eller valfri krydda
Rostad sötpotatis med grönkål. Skala och skär sötpotatisen i kuber. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
halvera sötpotatisen på längden, Gröpa ur halvorna så att det blir plats för fyllningen. Servera till kyckling, en köttbit och en god sallad 1 stor sötpotatis
Sötpotatis är lite av en bortglömd rotsak men det kan vara riktigt gott, speciellt som i det här receptet där jag ökat på sötman med honung och sedan balanserat det med balsamvinäger och rostade pinjekärnor