Kokbok nr.8

Kokbok nr.8

Thailändsk fläskfilégryta

Thailändsk fläskfilégryta

Den här grytan blev riktigt god och lite het som jag ju gillar. Den innehåller både chili och ingefära, 2 riktiga favoritkryddor
Fylld frukostkorv

Fylld frukostkorv

Här kommer receptet på en gammal klassiker som jag och Leif åt ganska ofta innan vi fick mjölkallergiska barn
Soppa på en onsdag?

Soppa på en onsdag?

Nu har vi frångått vår tisdagssopptradition lite, både förra veckan (då vi istället soppade på torsdagen) och denna veckan
Underbar kycklinggratäng med superb sås

Underbar kycklinggratäng med superb sås

Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Korvgratäng i ugn

Korvgratäng i ugn

Nu när skolan är igång så vet jag att korv recept uppskattas av många. Ja menar hur många barn tycker inte om det
Ostgratinerad falukorv

Ostgratinerad falukorv

Skrivet 2016-03-02 Klockan 18. 42. 29. 4 port. Ingredienser. 600 g falukorv. 1 röd paprika. 1 gul lök. 1 dl chilisås
Paolos porchetta med rostad potatis

Paolos porchetta med rostad potatis

Sätt ugnen på 150 grader. Putsa köttet och skär ett snitt längs med som delar köttet på mitten utan att det skurits igenom helt (som en fjärilskotlett) eller skivor som läggs om lott
Porchetta

Porchetta

Den godaste porchettan äter man i Rom, men den hemgjorda går inte heller av för hackor. Egentligen ska det vara en helstekt spädgris, men oftast är det en rulle av fläskkött som fått smak av färska örter, fänkål och kanske lite pancetta eller salami
Rotmos & fläsklägg

Rotmos & fläsklägg

Rotmos & fläsklägg. 1 kg rimmat fläsklägg. 1 morot. 1 gul lök. 1 lagerblad. 6 kryddpepparkorn. Skölj köttet i kallt vatten
Fläsklägg med rotmos och senap

Fläsklägg med rotmos och senap

Har en svaghet för klassisk svensk husmanskost. Och fläsklägg och rotmos i synnerhet är en riktig klassiker
Kokt fläsklägg med rotmos

Kokt fläsklägg med rotmos

Koka upp vatten i en gryta. Skala och klyfta löken. Lägg ner läggen, lök, kryddpeppar, lagerblad och timjan i grytan, och koka upp