Gryta med fläskkött och mango chutney
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g benfritt fläskkött av bog eller skinka
  • 11 msk smör eller margarin
  • 11 tsk salt
  • 12 krm svartpeppar
  • 12 gula lökar eller 1 purjolök
  • 12 dl vatten
  • 11 grön paprika
  • 11 msk tomatpuré
  • 12 msk mango chutney
  • 11 msk vetemjöl
  • 11 dl tunn grädde
  • 1500 g benfritt fläskkött av bog eller skinka 1 msk smör eller margarin 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 2 gula lökar eller 1 purjolök 2 dl vatten 1 grön paprika 1 msk tomatpuré 2 msk mango chutney 1 msk vetemjöl 1 dl tunn gräddePutsa köttet, skär det i bitar och bryn det i lite matfett i en stekgryta. Salta och peppra. Skala och hacka löken grovt eller strimla purjolöken. Fräs löken i matfett i en stekpanna men låt den inte få för mycket färg. Lägg löken i grytan. Späd med vatten, låt grytan koka upp och sedan eftersteka på svag värme under lock, ca 10 minuter. Skölj och dela paprikan, ta bort kärnorna och strimla den. Rör ner paprika, tomatpuré och chutney i grytan. Rör om väl och låt grytan eftersteka ytterligare ca 10 minuter eller tills köttet är mört. Rör ut vetemjölet med lite vatten, tillsätt redningen och rör om väl. Låt grytan sjuda ytterligare ca 5 minuter. Tillsätt grädden och smaksätt ev med mera kryddor. Servera direkt ur grytan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.