Mina Favoriter

Mina Favoriter

Mina Favoriter
Finska potatiskakor med keso

Finska potatiskakor med keso

1 kg potatis. 11. 5 dl vetemjöl. 12 st ägg. 13 msk smör. 10. 5 tsk salt. 1100 g skinka. 1200 g keso. 11 dl crème fraîche
Blåbärsmarmelad

Blåbärsmarmelad

Blåbärsmarmelad. 17 maj 2019 @ 20. 25. 225 g blåbär, frysta & halvtinade150 g syltsockerrivet skal från 1 citronjuice från 1/2 citron
Potatisplättar på potatismos

Potatisplättar på potatismos

5 dl överblivet potatismos. 11 ägg. 1salt. 11-2 msk smör. 15 dl överblivet potatismos 1 ägg salt 1-2 msk smörLägg potatismos och ägg i en stor skål
Tartarsås

Tartarsås

Mina kommentarer. Fisk är inga konstigheter. Det är titeln på en kokbok från 1997, utgiven av Svensk Fisk
Sambalkyckling

Sambalkyckling

Jag försteker dock mina kycklingfiléer, eftersom jag gillar stekytan. Du vet den där rätten där man kör in rå lövbiff eller råa fläskkotletter i ugnen med en sås gjord smaksatt med kinesisk soya och sambal oelek
Ugnsfalu med oregano och zucchini

Ugnsfalu med oregano och zucchini

Ingredienser Portioner. 4 900 g mjölig potatis 550 g falukorv 1 zucchini 2 tomater 1 rödlök 1 vitlöksklyfta salt och peppar 1 msk oregano 1 1/2 dl riven ost 2 dl mjölk Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tonfiskburgare


Tonfiskburgare


Så här gör du Häll vattnet av tonfisken. Finhacka rödlöken
Ugnsbakad falukorv med bostongurka och tomat

Ugnsbakad falukorv med bostongurka och tomat

Ingredienser Portioner. 4 Mos 900 g mjölig potatis 2 dl mjölk salt och peppar Korv 550 g falukorv 2 msk senap 2 msk ketchup 1 dl bostongurka 1 dl riven ost 1 msk ströbröd Tomatsallad 2 tomater 1 rödlök 2 tsk olja 2 tsk vinäger Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Inkokt lax med skarpsås

Inkokt lax med skarpsås

Koka alla ingredienser till lagen i en traktörpanna med lock, ca 5 minuter. Lägg ner laxbitarna och låt fisken sjuda, ca 3 minuter
Pasta med krämig kycklingsås

Pasta med krämig kycklingsås

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Kycklingsås. Koka upp crème fraiche, redning och mjölk under omrörning