Finska potatiskakor med keso
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 11.5 dl vetemjöl
  • 12 st ägg
  • 13 msk smör
  • 10.5 tsk salt
  • 1100 g skinka
  • 1200 g keso
  • 11 dl crème fraîche
  • 11.5 msk smör
  • 12 st äggulor
  • 11 st äggvita
  • 11 kg potatis 1.5 dl vetemjöl 2 st ägg 3 msk smör eller margarin 0.5 tsk salt Fyllning: 100 g skinka hackad rökt 200 g keso 1 dl crème fraîche 1.5 msk smör eller margarin 2 st äggulor 0.5 tsk salt Pensling: 1 st äggvita Ugn: 250 °Koka den skalade potatisen. Häll av vattnet och mosa den. Blanda i mjöl, ägg, smält matfett och salt.
  • 1 Forma moset till 8 bullar som läggs på smort fat eller smord ugnssäker form. Gör en grop i varje bulle.
  • 1 Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg en klick i varje bulle. Pensla med äggvitan.
  • 1 Grädda ca 15-20 minuter mitt i ugnen. Ät med en fräsch sallad eller lingonsylt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.