15 dl
överblivet potatismos 1 ägg salt 1-2 msk smörLägg potatismos och ägg i en stor skål. Krydda med salt och blanda väl. Smält 1 msk smör i en stor stekpanna. Lägg 1/2 dl potatissmet till varje plätt i pannan. Platta ut smeten med baksidan av en stekspade eller forma blandningen till knubbiga burgare. Stek tills de fått färg, ca 3-4 minuter på varje sida. Beroende på storleken på stekpannan och mängden potatissmet kanske du behöver steka plättarna i två omgångar. Tillsätt ytterligare 1 msk smör i pannan innan du steker nästa laddning. Servera genast.
Stek på medelvärme i smör. Stek på medelvärme i smör. Forma en rulle ,ta ev mera mjöl, och skär ca12-16 bitar, lägg på en skärbräda. Forma en rulle ,ta ev mera mjöl, och skär ca12-16 bitar, lägg på en skärbräda
Idag står examen på schemat. Dela sparrisen på längden. Sätt ugnen på 225°C. Igår genomförde vi 9. ornas kväll och det blev tårkalas (inte tårtkalas) i vanlig ordning
Tillsätt resten av mjölken och riv potatisarna på rivjärn direkt i smetenGrädda plättarna på 8. 4-5 kokta potatisar 2 ägg6 dl mjölk3 dl vetemjöl1 tsk salt1 krm pepparVispa samman ägg, hälften av mjölken, mjölet, salt och peppar till en slät smet
Det blev goda potatisplättar från boken Mera vego. Det gjorde jag med potatismos. Jag käkade mina potatisplättar med lingonsylt och grönsaker, bacon eller skagenröra kan oxå vara gott till
En skomakarlåda är en skiva stekt biff som serveras med potatismos och sås, normalt sett serveras tillbehör i form av tärnad bacon och bitar av purjolök som läggs på biffen
Skala och sätt på potatis till moset. Gör färdigt potatismoset med mjölk, smör och kryddor. Överst spritsar du på moset och ställer sedan in i ugnen på 200 grader till den fått en lagom gyllenbrun färg
Lägg upp den på Ceder plankorna, jämt fördelat. Recept. Maria E. sön, 2013-09-22 07. 37. 60min. (0). Lägg den heta potatisen och alla ingredienser utom grädden i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.