Fiskrätter

Fiskrätter

  • 51 Recept
Ugnsbakad lax med fetaost

Ugnsbakad lax med fetaost

1. 2 kg laxfilé. 1salt. 11 msk pressad citron. 1150 g fetaost. 12 dl grekisk yoghurt. 10. 5 dl frysta provencalska örtkryddor
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

Äggsås1 ägg 1,5 msk vetemjöl 3 dl mjölk 2 krm salt 0,5 krm vitpeppar. 1Kokt torsk5 dl fiskbuljong, utspädd 600 g torskfilé 0,5 tsk salt 2 msk persilja, hackad
Jennies italienska fisksoppa

Jennies italienska fisksoppa

Soppa1 gul lök, stor 2 morötter 2 selleristjälkar 3 klyftor vitlök 3 fasta potatisar, stora 3 dl torrt vitt vin 1 l fiskbuljong 400 g hela konserverade tomater 4 dl vispgrädde 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 150 g svartkål 500 g färska blåmusslor 300 g torskfilé 300 g laxfilé 0,5 citron 1 knippe persilja, grovt hackad olivolja, till stekning salt svartpeppar
Lax i krämig sås med soltorkad tomat och spenat

Lax i krämig sås med soltorkad tomat och spenat

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köp hem 600 gram laxfilé(er) 3 dl vispgrädde 100 gram soltorkad tomat 100 gram salladslök 65 gram färsk spenat Från ditt skafferi 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 1 msk fiskfond 0,5 msk vitvinsvinäger 0,5 dl vatten Köp receptet
Torsk provencale

Torsk provencale

800 g torskfilé (i portionsbitar) 600 g fast potatis 200 g smör 5 klyftor vitlök 1 citron, finrivet skal och saft 4 msk olivolja 1 kruka färsk persilja, finhackad 0,5 fänkål 1 zucchini 100 g grönkål olivolja salt
Krämig tonfiskpasta med tomat

Krämig tonfiskpasta med tomat

Ingredienser Portioner. 4 1 förp majskorn (à 150 g) 2 burkar tonfisk i vatten 4 port pasta (gärna spaghetti) 1 gul lök 1 msk olja 1 msk tomatpuré 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1/2 dl tomatpesto 1 kycklingbuljongtärning salt och peppar 3 tomater 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan
Laxpudding på Ernst Kirchsteigers vis

Laxpudding på Ernst Kirchsteigers vis

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnssäker form. Skiva den kokta potatisen. Smöra formen. Bottna formen med hälften av potatisen
Lax i ugn med Philadelphiatäcke

Lax i ugn med Philadelphiatäcke

4 laxfiléer. 1200 g Philadelphia Original. 175 g lagrad ost, riven. 1salt. 1peppar. 11 dl soltorkad tomatcrème
Stekt makrill med krondillsås

Stekt makrill med krondillsås

Skär av dillkronorna från kvistarna och lägg undan 20 små till garnering. Hacka resten grovt. Koka hacket i buljongen i 15 minuter
Citronstekt lax med basilikakräm

Citronstekt lax med basilikakräm

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köp hem 500 gram laxfilé(er) 2 st avokado(s) 50 gram parmesanost 1 kruka(or) färsk basilika 1 st Citron Från ditt skafferi 1 krm salt 1 krm svartpeppar 0,5 tsk chiliflakes 1,5 msk olivolja 2 dl quinoa , el
Laxfilé med duchessepotatis, gräslökssås och sparris

Laxfilé med duchessepotatis, gräslökssås och sparris

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Laxfilé 600 gram laxfilé(er) 4 krm salt 2 krm svartpeppar 0,5 msk olivolja 1 msk Mat & Bak smör Duchessepotatis 1 kg mjölig potatis 2 st ägg 50 gram Mat & Bak smör 0,75 tsk salt 2 krm vitpeppar Gräslökssås 3 st Schalottenlök(ar) 25 gram Mat & Bak smör 3 dl vitt vin 2 msk fiskfond 3 dl vatten 1 msk färsk timjan 8 st vitpeppar, hel 2 st lagerblad 3 dl vispgrädde 25 gram Mat & Bak smör 1 kruka(or) färsk gräslök 2 krm salt 1 krm svartpeppar Sparris 250 gram sparris, färsk 0,5 tsk salt Köp receptet
Stekt torskrygg med medelhavssalsa

Stekt torskrygg med medelhavssalsa

Ingredienser Portioner. 4 Salsa 300 g körsbärstomater (gärna olika färger) 1 silverlök 1/2 kruka basilika 1 dl kalamataoliver 1 dl olivolja 3 msk kapris 1 krm salt Tillbehör 1 msk olivolja 300 g vaxbönor eller haricot verts 4 skivor bröd (gärna levain) Torsk 600 g torskrygg 1 tsk salt 1/2 tsk nymalen svartpeppar 1 msk neutral olja 1 msk smör Lägg till i inköpslistan
Krispig lax i krämig parmesan- och citronsås

Krispig lax i krämig parmesan- och citronsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 250 gram laxfilé(er) 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1,5 tsk olivolja 1 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 25 gram parmesanost 0,5 st citron(er) 0,5 kruka(or) färsk gräslök Varm kålsallad 150 gram brysselkål 1 klyfta(or) vitlök 0,5 tsk chiliflakes 1,5 tsk olivolja 125 gram grönkål 1 krm salt 1 krm svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal