Lax i ugn med Philadelphiatäcke
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 1200 g Philadelphia Original
  • 175 g lagrad ost, riven
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 11 dl soltorkad tomatcrème
  • 13 msk pinjenötter, rostade
  • 1 färsk timjan
  • 11,5 dl pistagenötter, grovt hackade
  • 11 dl sweet chilisås
  • 10,5 dl riven kokos
  • 14 laxfiléer 200 g Philadelphia Original 75 g lagrad ost, riven salt peppar
  • 1 Topping 11 dl soltorkad tomatcrème 3 msk pinjenötter, rostade färsk timjan
  • 1 Topping 21,5 dl pistagenötter, grovt hackade
  • 1 Topping 31 dl sweet chilisås 0,5 dl riven kokosRosta pinjenötterna snabbt i en panna och blanda Philadelphiaosten med den rivna, lagrade osten. Salta och peppra. Lägg de tinade laxfiléerna i en ugnsfast form. Stryk över den krämig färskosten över laxfiléerna och grädda i ugnen på ca 175 grader i 10-12 minuter. Ta ut och toppa med din favorittopping. En sötstark chilisås med kokosflarn är vansinnigt gott liksom soltorkad tomatpesto med pinjenötter och timjan. Även en täcke med bara hackade nötter är riktigt gott till den mjälla laxen med det krämiga osttäcket.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.