Helgrillad lax med färskpotatis och örtsås, detta var vår huvudrätt på påskafton. Hur man grillar lax har jag visat många gånger här på bloggen tex HÄR och HÄR
Pensla glaze på den första grillade ytan. Servera till laxen med sallad och ev grillad delad citron. Blanda salt, fänkål, dillfrö och Chili Explosion i en skål
Pensla glaze på den första grillade ytan. Servera till laxen med sallad och ev grillad delad citron. Blanda salt, fänkål, dillfrö och Chili Explosion i en skål
1 grillad kyckling. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar. Lägg i allt förutom kycklingen i en ugnsfastform och stek i ugnen ca 10 min
Tillagar man hel laxsida i ugn så blir det något helt annat, läckrare och snyggare. Hel laxsida i ugn under citronpestotäcke 4-5 port. 800-900 g hel laxsida med skinn. 800-900 g hel laxsida med skinn
Glacerad vildsvinsfilé. Ugnspotatis med "crunchy" salvia. Suveränt kött. Vildsvinsfilén blev magiskt god. Först la jag filéerna i en marinad som jag hastade ihop (chilimarinad, soja och en stark sås lämpad för kycklingvingar)
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.